Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 31 mai – 13 iunie

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 31 mai - 13 iunie
Gândul.ro îți oferă, zilnic, prognoza meteo!
Publicat: 31/05/2021, 10:35
Actualizat: 31/05/2021, 10:40

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis intervalul 31 mai – 13 iunie, când vremea începe să se încălzească, mai ales că intrăm în vara calendaristică.

Prognoza meteo în Banat, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru această perioadă, astfel încât vor fi temperaturi maxime de aproximativ 18 grade și minime de 8 grade, în medie regională. Dar, începând cu data de 2 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, în intervalul 5-13 iunie, media maximelor termice va fi de 25…26 de grade, iar a celor minime va fi de 13 grade, valori normale pentru acestă perioadă. Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 31 mai și 1 iunie, precum și în intervalul 6 – 13 iunie.

Prognoza meteo în Crișana, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, iar regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi diurne de 17…19 grade și nocturne de 7…8 grade, în medie, între 31 mai și 2 iunie. Ulterior, va avea loc o încălzire treptată a vremii, care va deveni normală sub aspect termic în intervalul 6 – 13 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 24…25 de grade și minime de 12…13 grade. Temporar va ploua aproape pe tot parcursul intervalului de două săptămâni al prognozei, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 31 mai, precum și între 8 și 13 iunie.

Prognoza meteo în Transilvania, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Pe 31 mai și pe 1 și 2 iunie vremea va fi rece pentru această perioadă, se vor înregistra temperaturi maxime de 15…16 grade și minime de 6…7 grade, în medie regională. Între 3 și 5 iunie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, în intervalul 6 – 13 iunie, va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Prin urmare, media temperaturilor diurne va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime nocturne va fi de aproximativ 11 grade.

Vor fi ploi pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse pe 31 mai și între 8 și 12 iunie.

Prognoza meteo în Maramureș, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în cursul nopților și al dimineților în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, când vor fi valori termice medii de 16…18 grade pentru temperaturile maxime și de 6…7 grade pentru cele minime. Apoi, temperatura aerului va crește de la o zi la alta, iar în intervalul 5 – 13 iunie vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic, iar maximele diurne vor fi de 23…24 de grade. În același interval, în cursul nopților, se vor înregistra aproximativ 11…12 grade. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai mare pe 31 mai și, din nou, în intervalul 8 – 13 iunie. Însă ploi slabe, pe arii mai restrânse, se vor semnala și între 4 și 7 iunie.

Prognoza meteo în Moldova, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Până în data de 3 iunie vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, în special în cursul zilelor când se vor înregistra valori maxime în medie cuprinse între 15 și 18 grade, iar pe timpul nopților media minimelor va fi de 8…9 grade. Apoi, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată, astfel încât la sfârșitul primei săptămâni vor ajunge la medii diurne de 20…22 de grade și de 10…11 grade, la cele nocturne. Ulterior, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, maxime în medie de 23…25 de grade și minime medii de 12…13 grade. Intervale de timp cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala mai frecvent în primele 3 zile ale intervalului, când local se vor cumula și cantităţi de apă mai însemnate. Averse, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar și pe spații mai mici și în restul perioadei de referință.

Prognoza meteo în Dobrogea, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Vremea va fi rece în primele zile, cu temperaturi maxime medii de 16…18 grade și minime în medie de 10…12 grade. Apoi, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată, astfel încât la sfârșitul primei săptămâni vor ajunge la medii diurne de 21…22 de grade și de 13…14 grade, la cele nocturne. Ulterior, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, maxime în medie de 22…24 de grade și minime medii de 14…15 grade. În primele două zile vor fi perioade cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice, iar local se vor cumula cantităţi de apă însemnate, dar averse, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar și pe spații mai mici și în restul perioadei de referință.

Prognoza meteo în Muntenia, în intervalul 31 mai – 13 iunie

În primele zile ale intervalului vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general sub 22…20 de grade, iar a minimelor va fi de 8…11 grade. După data de 3 iunie valorile termice se vor apropia treptat de cele specifice perioadei, astfel că media maximelor termice va fi în general între 24 și 26 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Vor fi intervale de timp cu fenomene specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare în zilele de 31 mai, 1 iunie și după data de 6 iunie.

Prognoza meteo în Oltenia, în intervalul 31 mai – 13 iunie

Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 18…20 de grade în primele două zile, până spre 25…26 de grade în jurul datei de 5 iunie. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variații semnificative. Media temperaturilor minime se va menține scăzută, de 8…9 grade, până în dimineața zilei de 3 iunie, apoi va crește treptat, astfel că până în data de 7 iunie va atinge 12…13 grade. În zilele care vor urma media minimelor termice nu se va mai modifica semnificativ. Probabilitatea mai mare pentru perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în primele zile de prognoză și din nou, după data de 6 iunie.

Prognoza meteo la munte, în intervalul 31 mai – 13 iunie

În primele 4 zile de prognoză vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 7 și 10 grade și a minimelor, care va fi de 0…4 grade. În zilele care vor urma vremea va deveni normală pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime va fi de 14…17 grade și a minimelor de 6…8 grade. Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar acestea vor apărea mai frecvent în primele două zile și din nou după data de 6 iunie.

Ploi torențiale și temperaturi scăzute în București

Temperaturile în Bucureşti vor scădea, în această perioadă. Vor fi maxime de 14 – 17 grade şi vor fi frecvente ploi cu descărcări electrice. Meteorologii spun că până marţi vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi, posibil, descărcări electrice.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 10 – 25 l/mp.

Ploi, descărcări electrice și vânt în toată țara, până miercuri

Începând de duminică, de la ora 12.00, până miercuri, ora 10.00, în toată ţara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt şi, izolat, grindină, informează ANM.

Meteorologii au anunțat că în toată ţara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt şi, izolat, grindină.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Preşedintele Serbiei declară că victoria Kamalei Harris ar putea declanşa un al Treilea Război Mondial
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Ce aparatură de uz casnic vă spionează și trimite datele voastre personale către China. Dispozitivele...
Ileana Sterp, în lacrimi de ziua ei. Ce s-a întâmplat la restaurant între sora lui...
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată...
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
El este Mihai, adolescentul român dispărut fără urmă dintr-un orășel din Anglia. Tatăl băiatului are...
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Donald Trump vs Kamala Harris. Garda Naţională, mobilizată în 15...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Viața la bloc 2024. Administratorul asociației de proprietari este obligat. Trebuie să verifice în fiecare...
Cele mai mortale accidente feroviare din lume. Nimeni n-a scăpat viu
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
A fost creată prima pereche de buze „nemuritoare” în laborator